Злато и бронз допълниха колекцията с постиженията на Спортните таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“ през изминалия уикенд. Принос за това имат състезателката ни по спортна стрелба Кристиана Стоянова и надеждата ни в таекуондото Теодор Георгиев.

Кристиана „се разписа“ на Държавното първенство по стрелба с пневматичен пистолет, като стана първа при девойките старша възраст в дисциплината с 40 изстрела. От предварителните кръгове на турнира, Криси излезе трета с 359 точки при максимални 400. На финала обаче, спортният талант от Търговище набра сили и стана първа с преднина от 7 точки пред втората в класирането.

Теодор Георгиев пък „събра погледите“ на журито на турнира "Zagreb-Croatia open 2013", където взе бронзовия медал при мъжете в категория до 74 кг. Той бе повече от  убедителен в първите три мача от състезанието, като преодоля противници от Дания, Италия и Словакия. В мача за медалите Теди отново победи – този път съперник от Беларус, но на полуфинала се изправи срещу сръбския състезател и олимпиец Боян Стефановски, който получи предимство, не без помощта на съдиите. Така, Георгиев прибра бронза и за пореден път оправда доверието на своите почитатели.

За най-голямо съжаление на почитателите на таекуондото, другият спортен талант на ФРГИ и "Еврофутбол" в този спорт – Владимир Далаклиев, не успя да вземе участие в турнира в Хърватска, заради контузия. Пожелаваме му бързо възстановяване!

Даниел Застругов е името на поредния спортен талант, който е тема на разговор от изминалите дни. Дани участва в първата олимпийска квалификация по шорттрек при мъжете, която може да му донесе право на участие на Олимпиадата в Сочи през 2014 г. Тя се проведе от 7.11. до 10.11.2013 г. в Торино, Италия. Застругов завоюва 67-ма позиция на 500 м и 72-ра на 1 000 метра, при 32-ра необходима, за да получи квота за участие. 1 500-те метра пък му донесоха 57-мо място, при поне 36-то нужно. Щафетата бе „по-благосклонна“ – там Дани и компания  завършиха 18-ти, а трябва да влязат в осмицата, за да стигнат до Олимпиадата. Дали това ще се случи, ще стане ясно тази седмица, когато от 14.11. до 17.11.2013 г. в Колонна, Русия ще се проведе втората квалификация, на която Даниел ще вземе участие. Крайният резултат и сбора от двете квалификации ще са решаващи за участието на Застругов на Олимпиадата в Сочи следващата година.

 

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg.  

Сподели!