Програма „Спортни таланти“ донесе голямо отличие на Еврофутбол и ФРГИ на наградите на БФБЛ.

На 27 февруари в София се проведоха годишните награди за отговорен бизнес на Български форум на бизнес лидерите/БФБЛ/. Инициативата Спортни таланти на Еврофутбол, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“/ФРГИ/, бе високо оценена за своята подкрепа към спорта, като получи второ място в категория „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“.

Специално жури класира съвместната програма на ФРГИ и Еврофутбол на второ място измежду 8 номинации за мащабни социално отговорни кампании. Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ, прие наградата и изказа искрените си благодарности за направената оценка. Вижте награждаването тук.

Фондация „Работлница за граждански инициативи“ вече 8 години изпълнява програмата на Еврофутбол. През изминалата година тя промени съдбите на 32 спортни надежди. Програмата финансира тренировките им, подпомогна закупуването на екипировка и участието им в подготвителни и тренировъчни лагери и състезания.

Един от големите таланти, Християн Стоянов, който стана и световен шампион по лека атлетика за параолимпийци в бягането на 1500 метра през 2019 година, също изказа своята признателност. Той подчерта, че програмата е имала изключителен принос за неговите постижения. Допълнителна информация за участието му в Спортни таланти можете да намерите тук

Сподели!