Спортният талант Василики Кадоглу спечели плувен маратон в Хърватия

Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Василики Кадоглу, триумфира в 20-тия юбилеен плувен маратон „Поречки делфин“, който се състоя в хърватския град Пореч на 24.08.2019 г. Талантливата ни 16-годишна плувкиня преодоля 5-километровото трасе в Адриатическо море за 58 минути и победи и при жените, и във възрастта „девойки 16-17-годишни“. Васи бе повече от убедителна, след като втората финиширала – Ивана Призмич, е на 5.10 минути след нея, а третата – Нина Йокич е на повече от 7 минути и половина. В надпреварата участваха 116 състезатели.

В последния ден на август Василики и съотборникът ѝ от варненския клуб „Астери“ и Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ– Георги Цурев, ще вземат участие в плувния маратон в холандския град Дордрехт. Той е благотворителен и има за цел да събере средства за болни деца, а двамата състезатели ще участват със съдействието на Община Варна след успеха им на маратона „Галата – Варна“.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Тихомир Иванов, зае 7-о място в дисциплината скок на височина на турнира от Диамантената лига в Париж. Плевенчанинът преодоля 223 см., което му бе достатъчно, за да си осигури участие във финалите на турнира на 29 август в Цюрих.

Състезателката по тенис за хора с увреждания и Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Зоя Чавдарова, вече е 89-та в световната ранглиста, след като се представи отлично на три турнира от серията „Фючърс“ в периода 9-19 август. В първия от тях - 8-и мемориален турнир „Йенс Ванерк“ в Антверпен (Белгия) Зоя стана втора по единично в утешителния турнир и втора на двойки заедно с Уи Мин Уанг от Китай. Последваха два турнира в Румъния. На Букурещ Опън тя отпадна на 1/4- финал от французойката Шарлот Фербанк, която е 41-ва в света с 2-6, 6-4, 4-6. В последното състезание – Арджес Оупън, Зоя зае 3-то място, след като загуби в полуфинала отново от същата съперничка. Участието й в тези турнири се реализира с помощта на „Еврофутбол“, Българска федерация по тенис и Министерство на младежта и спорта.

Още един Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Биляна Чавдарова, се класира 4-та във група девойки младша възраст в 3-киломентровата дистанция на състезанието с ролкови кънки, свободен стил за купа „Троян“, което се състоя в събота.

Сподели!

Свързани статии