Трима спортни таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ и състезатели по биатлон - Даниела Кадева, Димитър Герджиков и Кристиян Стоянов, извоюваха общо четири златни и един бронзов медал на Държавното първенство по летен биатлон в гр. Банско. Даниела Кадева и Кристиян Стоянов станаха безспорни шампиони съответно при жените и младежите, като се класираха на първо място в двете дисциплини спринт (10 км.) и преследване (12.5 км). Димитър Герджиков също се представи отлично, като спечели бронзовия медал при мъжете в дисциплината преследване и завърши на четвърто място в спринта.

Триатлонистът Александър Сръндев за първи път се състезава при мъжете на провелото се в Охрид Балканското първенство по триатлон. В дисциплината спринт (750 м плуване в Охридското езеро, 20 км колездене и 5 км бягане) той финишира седми. Веднага след това Александър се включи в съревнованието по планинско бягане „Витоша – моята планина“, където също дебютира при мъжете и отново завърши на седмо място. Предишните две години той успяваше да стане първи във възрастовата група до 20 г.

Талантливата лекоатлетка на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Ева Петкова се включи в 26-ия мемориал Димитър Върбанов „Митето“ в Койнаре. Тя избяга дистанцията от 1 км най-бързо от всички девойки до 16 г. и спечели първото място.

Тенисистката Гергана Топалова достигна до осминафиналите на международния турнир за жени „Изида къп“, проведен в Добрич, но там изгуби от германката Каролине Вернер. С участието и представянето си в състезанието талантът на „Еврофутбол“ добави 5 към точките си за световната ранглиста WTF.

Спортни таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ ще представляват България на Младежките олимпийски игри от 6 до 18 октомври 2018 г. в Буенос Айрес – Аржентина. Това са Бадминтонистката Мария Делчева, състезателката по плуване Диана Петкова и щангистът Христо Христов.

На снимката: Даниела Кадева

Сподели!

Свързани статии