Този месец Фондация „Работилница за граждански инициативи“ ще проведе поредица от Уебинари на тема „Технологиите в помощ на неправителствените организации“. Основният акцент на срещите ще бъде платформата за технологични дарения – TechSoup България и как организациите да се възползват максимално от нейните продукти.

Онлайн срещите ще се състоят в периода 15 -17 юли от 15 часа в платформата за видео и аудио разговори и конференции, Zoom. Регистрацията за всеки уебинар ще се осъществява през платформата за организиране на събития, Evedo.

Предстоящите уебинари са насочени към технологичната самоподготовка на организациите. Целта им е да разяснят по-нагледно какво представлява самата платформа TechSoup, защо е полезна за НПО и читалища, какви продукти предлага. Ще се говори за това как се правят Уебинари, както и ще се дадат практически съвети за употреба на платформата Zoom.

Поредицата уебинари е провокирана от желанието на ФРГИ да бъде максимално близо до неправителствените организации у нас, да познава нуждите на общността и да й предоставя полезни ресурси.

Представяме и график на Уебинарите:

Уебинар 1

Тема: Какво е TechSoup?

Дата: 15 юли 2020 г.

Час: 15 : 00 часа

Линк: https://bit.ly/38vEI66

Описание: Първата среща ще се съсредоточи върху въпросите „Какво представлява TechSoup?“, „Как НПО и читалища да се възползват от него?“, „Как да се регистрираме в платформата?“, Какво е нужно, за да се регистрираме?“, „Какви продукти предлага?“.

Уебинар 2 

Тема: Как се правят Уебинари?

Дата: 16.07.2020 г.

Час: 15 часа

Линк: https://bit.ly/2ZEQAyX

Описание: Извънредното положение и социална дистанция, породени от Covid кризата, превърнаха онлайн срещите и онлайн събитията в ежедневие за много от активистите на неправителствения сектор. Уебинарите се оказаха важен инструмент за поддържане на взаимоотношенията между организациите и техните аудитории. Вторият уебинар ще предостави ценни насоки, свързани с цялостния процес при организирането на успешен Уебинар - от предварителната подготовка до реализацията му.

Уебинар 3 

Тема: Практически съвети за използване на платформата Zoom.

Дата: 17.07.2020 г.

Час: 15 часа

Линкhttps://bit.ly/38vJLn7

Описание: Ще се обсъди какво представлява платформата Zoom, както и колко полезна и удобна е за ползване. Ще се дадат практически съвети, свързани с функционалността на платформата и нейната оптимална употреба.

Как да се включите?

За да вземете участие в уебинарите трябва да се регистрирате предварително. Както вече споменахме, регистрацията за поредицата се осъществява през българската платформа Evedo. След като се регистрирате, на посочения от вас имейл адрес, ще получите електронен билет като гаранция, че регистрацията Ви е успешна. В деня на Уебинара на Вашия имейл ще получите линк за достъп. Моля, обърнете внимание, че в деня на съответното събитие няма да имате възможност да се регистрирате за участие. Всички регистрации се приемат до деня преди самия Уебинар.

TechSoup България е единствената програма у нас за технологични дарения за НПО, читалища и обществени библиотеки. Програмата е ориентирана изцяло към неправителствените организации и нуждата им от технологична подкрепа за тяхната важна за обществото работа. Програмата стартира у нас през 2009 г. в резултат на партньорството между базираната в Сан Франциско организация TechSoup Global и Фондация „Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).

Сподели!