Над 30 ученици участваха в работилничката по Lego роботика, която се проведе днес в ОУ „Йордан Йовков“, град Русе. Събитието даде възможност на участниците да програмират робот, които изпълнява определени мисии. Прилагайки знанията от математиката и физиката, по време на занятието учениците надградиха наученото и придобиха нови умения в областта на конструирането и програмирането на робот. Всички работиха в екипи от по двама или трима, което допринесе за уменията им да си сътрудничат по време на работа. Поради големи интерес събитието продължи повече от първоначално планираното.

2MC.jpg

Това е едно от над 80-те събития, които се реализират в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“ у нас. Инициативата се провежда по време на Европейската седмица на програмирането от 5 до 20 октомври и има за цел да вдъхнови деца и младежи да програмират.

На Европейско ниво инициативата обхваща над 2000 събития в 25 страни. Организатор за всяка страна е местна организация, партнираща на TechSoup Global. За България това е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ като единствен партньор на TechSoup. Вижте всички събития на https://meet-and-code.org.

3MC.jpg

Сподели!