Срокът за кандидатстване по програма „Запознайте се и програмирайте“ се удължава с 12 дни! Крайният срок се променя на 22 септември включително! Целта е да се осигури допълнително време на неправителствените организации от различни страни, участници в програмата, да подготвят и изпратят своите предложения за виртуални събития.

Ако сте неправителствена организация и работите с деца от 8 до 24 години, можете да получите финансиране в размер до 580 лв., за да организирате събитие по програмиране и да вдъхновите интереса на младите хора у нас към технологиите!

Чрез събитията младите хора се очаква да разберат колко забавно е програмирането и как то може да се използва, за да се дава живот на различни идеи. Възможните събития включат: хакатони, семинари по програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, класове по роботика и други формати.

Ако търсите вдъхновение или интересни ресурси за събития, презентации или семинари, посетете Inspiration Library.

Ако сте учител или ентусиаст и нямате връзка с НПО, можете да се свържете с ФРГИ. Ние ще Ви съдействаме с намирането на НПО, което да застане зад Вашата идея, за да осъществите събитието си.

Свържете се с нас: sbondikova@frgi.bg или pandreev@frgi.bg.

Научете повече за програмата!

Сподели!