Meet and Code
Програмата е насочена към деца и младежи на възраст между 8 и 24 години, които искат да се запознаят със света на технологиите и програмирането.

Идеята

Инициативата „Европейска седмица на програмирането“ се ражда през 2013 г. по идея на екипа в кабинета на тогавашния комисар на Европейския съюз по Дигиталните технологии Нели Круз и подкрепена от Европейската комисия. 

„Запознайте се и програмирайте“ популяризира науката и технологиите като част от Европейската седмица на програмирането, чрез финансиране на събития и инициативи на граждански организации до левовата равностойност на 300 € за всяко отделно събитие. В допълнение организаторите на събитията получават подкрепа чрез ресурсите, достъпни от Inspiration Library.

Зад инициативата „Запознайте се и програмирайте“ са SAP, Haus des Stiftens gGmbH и съответните партньорски организации на TechSoup Европа. SAP осигурява финансирането и други ресурси за Инициативата. Haus des Stiftens gGmbH е отговорна за организацията и избора на проекти/събития в Германия, Австрия и Швейцария, както и за общото управление на проекта. Организациите от партньорската мрежа на TechSoup Европа отговарят за координацията и избора на събития/проекти в съответните страни. Инициативата "Запознайте се и програмирайте" е разработена съвместно от Haus des Stiftens и SAP.

Цел

Инициативата е насочена към деца и младежи на възраст между 8 и 24 години, които да се запознаят със света на технологиите и програмирането по забавен начин в рамките на финансирани от инициативата специални събития. Чрез събитията младите хора се очаква да разберат колко забавно е програмирането и как то може да се използва, за да се дава живот на различни идеи. Те трябва да са полезни и за това младите хора да проследят как се развиват ИТ технологиите и какво влияние оказват върху цялостния ни живот.

Формат на събитията

Възможните събития включат: хакатони, семинари по програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, класове по роботика и други формати. Развихрете въображението си.

Ако търсите вдъхновение или интересни ресурси за събития, презентации или семинари, посетете Inspiration Library.

Държави

„Запознайте се и Програмирайте“ подкрепя събития популяризиращи дигитални умения в следните страни: Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Казахстан, Холандия, Република Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария, Обединеното Кралство и Украйна.

ФРГИ и Meet and Code

Фондация „Работилница за граждански инициативи” е партньор на Meet and Code за България. Нашият екип полага грижи за това всеки желаещ да може лесно да кандидатства за финансиране по Инициативата и винаги да получава нужната подкрепа. Ако имате интерес, не се колебайте да се свържете с нас на имейл: bulgaria@meet-and-code.org

Допълнителна информация за Инициативата можете да намерите ТУК.

Сподели!