Все още е отворен конкурсът за идеи за събития по програмиране и дигитални умения в рамките на най-голямата европейска инициатива за дигитално образование "Запознайте се и програмирайте" (Meet and Code). 

До 13 септември 2023 година неправителствени организации и читалища от цялата страна могат да кандидатстват в конкурса и да получат финансиране в размер до 580 лв. на организирано събитие по програмиране и дигитални умения.

Целта на Инициативата е да се провокира интереса към дигиталните умения на младите хора у нас. Участниците могат да изпращат свои идеи за събития, популяризиращи програмирането и различни дигитални умения сред деца и младежи на възраст от 8 до 24 години.

Подкрепените събития трябва да се планират за периода от 1-ви септември до 31-ви октомври 2023 г., с акцент върху Европейската седмица на програмирането (7-ми - 22-ри октомври). Финансираните събития трябва да са безплатни за всички участници. Едно събитие трябва да включва минимум 20 човека и да има продължителност от минимум 4 часа. Идеите за събития се подават чрез уебсайта на Инициативата. Организациите могат да изпратят няколко различни свои идеи за събития.

Повече информация за условията за кандидатстване ще откриете ТУК.

„Запознайте се и програмирайте“ (Meet and Code) е най-голямата европейска инициатива за дигитално образование. Инициативата финансира идеи за събития по програмиране, които насърчават интереса и достъпа до дигитални умения сред младите европейски граждани. От създаването си през 2017 година досега успява да повиши дигиталните умения на над 240 000 деца и младежи на възраст между 8 до 24 години в 35 европейски държави. Инициативата се осъществява в партньорство с неправителствени организации от цяла Европа, които за този период реализират повече от 6700 събития, свързани с програмирането и дигиталните умения.

Сподели!