До 13 септември 2023 година неправителствени организации и читалища от цялата страна могат да кандидатстват в конкурса на най-голямата европейска инициатива за дигитално образование – „Запознайте се и програмирайте“ (MeetandCode)Българският партньор в Инициативата е Фондация "Работилница за граждански инициативи".

За седма поредна година Инициативата ще предостави финансиране в размер до 580 лв. на организирано събитие по програмиране и дигитални умения. Целта е да се провокира интереса към дигиталните умения на младите хора у нас. Участниците могат да изпращат свои идеи за събития, популяризиращи програмирането и различни дигитални умения сред деца и младежи на възраст от 8 до 24 години.

Подкрепените събития трябва да се планират за периода от 1-ви септември до 31-ви октомври 2023 г., с акцент върху Европейската седмица на програмирането (7-ми - 22-ри октомври). Финансираните събития трябва да са безплатни за всички участници. Едно събитие трябва да включва минимум 20 човека и да има продължителност от минимум 4 часа. Идеите за събития се подават чрез уебсайта на Инициативата. Организациите могат да изпратят няколко различни свои идеи за събития.

Тази година одобряването на събития ще се реализира по реда на получаване на кандидатурите. Призоваваме участниците да не чакат последния срок, поради опасност от изчерпване на средствата по инициативата.

Можете да намерите полезни ресурси, презентации, набори от инструменти и връзки на български и на английски за различните етапи на обучение - от начинаещи до напреднали – в Inspiration Library на сайта на „Запознайте се и програмирайте“.

Повече информация за условията за кандидатстване ще откриете ТУК.

Сподели!