Фондация "Работилница за граждански инициативи" бе отличена в категория „Най-сполучливо партньорство 2020“ на годишните награди "Корпоративен дарител" 2021. Наградите се организират отБългарски дарителски форум за 16-та поредна година. Конкурсът отличава компаниите, допринесли значително за ефективна и смислена обществена промяна чрез прозрачни, устойчиви и ефективни програми и инициативи.Победителите в останалите категории вижте тук.

Отличието е за партньорството на Фондацията със SAP Labs България по програмата „Запознайте се и програмирайте“. В същата категория през годините ФРГИ е била награждавана 4 пъти, 2 от които за това партньорство.

"Най-сполучливо партньорство"

Програмата, по която си партнират двете страни, е насочена към деца и младежи на възраст между 8 и 24 години, които искат да се запознаят със света на технологиите и програмирането. Могат да участват училища, читалища, компютърни клубове и НПО. Провежда се в редица европейски държави, като е финансирана от SAP, в партньорство с немската организация Haus des Stiftens gGmbH. За всяка страна-участник се грижи местна гражданска организация, част от мрежата TechSoup. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като българския партньор на TechSoup, партнирайки си със SAP Labs Bulgaria. ФРГИ участва в целия процес по популяризиране на инициативата, събиране на кандидатурите, избора на проекти, които ще получат финансиране, и отчетност на програмата.

През 2020 г., благодарение на партньорството, програмата достигна до 19 населени места, 32 организации и 2500 деца и младежи.

ФРГИ изказва своите искрени благодарности на партньорите от SAP Laps България за подкрепата, както и на Български дарителски дорум за поредното отличие!

Сподели!