Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ с подкрепата на Global Fund for Community Foundations обявява началото на фотоконкурс „Истории за миграцията с щастлив край“.

В конкурса могат да участват, както любители така и професионални фотографи без ограничение за възрастта. Конкурсът е отворен за автори от България, включително мигранти, които в момента живеят в България.

Необходимо е фотографиите да показват истории за успешна интеграция на мигранти в България през погледа на автора; нещата които ни обедняват, които показват доброто, мостовете между различните култури, истории, които вълнуват. Конкурсът има за цел да насърчи междукултурния диалог и да се пребори със стереотипите, които често пораждат ксенофобия и отхвърляне на мигрантите

Конкурсът „Истории за миграцията с щастлив край“ ще отличи три фотографии с помощта на компетентно жури. Наградите са: 1-во място - 300 лева, 2-ро място - 200 лева, 3-то място - 100 лева. Срокът за участие е 15 август 2018.

Жури на конкурса са Емил Жупов, Красимир Делчев и Реджеб Шабанов

Наградените фотографии и всички номинирани от журито ще бъдат подредени в изложба.

След приключване на изложбата, всички автори на представените фотографии ще имат възможност да кандидатстват със свой кратък проект за обучение по фотографски умения на деца на мигранти от Варна на тема: „България през моя поглед“. Проектът класиран на първо място ще получи финансова подкрепа от Обществен дарителски фонд за Варна за да се реализира до края на 2018 г.

Медийни партньори на фотоконкурса са Българска национална телевизия 2, Lun art и Днес+.

Фотографиите се изпращат на електронен адрес: office@odfv.org Повече за регламента на конкурса можете да намерите тук.

Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ е една от обществените фондации, които ФРГИ подкрепя от 2009 г. насам по Програма „Развитие на обществените фондации в България“. Обществените фондации набират средства от местни дарители и ги разпределят за важни местни инициативи. Те помагат на дарителите по-лесно да осъществят своите благотворителни намерения, контролират разходването на дарителските средства и дават обратна връзка за ефекта от финансираните инициативи. 

Сподели!