Поредицата #15ИсториизаУспеха продължава с разказа на Анна Радева, изпълнителен директор на Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“.

Обществената фондация е създадена през 2012 г. с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. А от създаването си до сега  е подкрепила над 45 проекта на обща стойност повече от  160 000 лева.

„Учредяването на Фонда беше подкрепено от ФРГИ и до сега ако не беше тяхната подкрепа ние нямаше да познаваме голяма част от иновативните модели за дарителство, които прилагаме, както и нямаше да можем да подържаме базовите разходи на органзацията.“, споделя Анна Радева. Научете повече за проектите, които организацията подкрепя, как набира средства и как изгражда общност от дарители тук.

От 2009 г. насам Фондация „Работилница за граждански инициативи“ работи като национална подкрепяща организация на обществените фондации в България.

По този начин, чрез Програмата за развитие на Обществените фондации,  ФРГИ съдейства за утвърждаване на местното дарителство като фактор за развитието на общностите. Обществените фондации в ролята им на посредници между дарителите и гражданските организации помагат за професионално организиране на дарителството, прозрачно и ефективно използване на дарените средства за решаване на местни проблеми.

Разказът на Анна Радева е 10-ия пореден в рамките на #15ИсториизаУспеха. Поредицата  е създадена по случай 15 години от създаването на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и има за цел да покаже какво стои зад цифрите: Подкрепени 1 145 организации, близо 1 200 финансирани проекта. Повече от 5,5 милиона лева отпуснати за финансиране и малко над 2,5 милиона лева са привлечени от местни дарители за финансираните проекти. Вижте останалите #ИсториизаУспеха тук.

Снимка от награждаването на  победителите в  Международния музикален конкурс „Art Stars-Звезди на изкуството" – Варна -2016, реализиран с подкрепата на Oбществен дарителски фонд за Варна.

 

 

Сподели!