Под мотото Търсят се 100 приятели, които да дарят и участват в ремонта на параклиса „Свети Мина“ се проводе благотворителен коктейл в подкрепа на националната кампания „Място в сърцето“.  Инициативата събра граждани, представители на местното управление и бизнеса, обединени в каузата да ремонтират и оживят „място в сърцето“ на Сливен – параклиса „Св. Мина“.   По време на коктейла бе направена и премиерата на филма „Мина“ на режисьора Владимир Белов и оператора Петър Попов, създаден в рамките на кампанията. Всеки от дарителите си тръгна с красива картина, рисувани от млади художници от Сливен и дарени за кампанията.

Националната кампанията събира все повече поддръжници, дарители и участници.  До момента са събрани всички необходими средства и се работи по ремонта на църквата „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас. Организирани са събития за набиране на средства за „място в сърцето“ на Габрово, Плевен и Сливен. Продължава и кампанията с дарителските кутии, в подкрепа на кея в Русе. До края на септември са предвидени събития и в останалите градове, участващи в кампанията. Инициативата „Място в сърцето на турне“, реализирана на фейсбук страницата на кампанията, също продължава.

Провеждането на различни инициативи в отделни градове провокира личното гражданското участие и дава възможност на жителите да се запознаят отблизо с проектите за оживяването на любимите места. Подробна информация за предстоящите събития очаквайте на сайта на кампанията.

Националната кампания „Място в сърцето“ се организира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града.

Подкрепете кампанията като дарите от сърце за „място в сърцето“!

 

 

 

 

Сподели!