Петата годишна среща за партньорите и приятелите на Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) ще се проведе на 27 юли 2007 г, гр. София.

По повод членството на България в Европейския съюз и предстоящите промени както в сектора, така и в нагласите и възприятията на обществото, ФРГИ реши да посвети петата си среща именно на предстоящите промени. Темата тази година е свързана с въпросите за промяната, които всички ние, в гражданския сектор, си задаваме: с какво членството в ЕС е свързано с гражданските организации, какви са възможностите за финансиране, пред какви предизвикателства се изправят неправителствените организации и много други.


Водещи теми на срещата се предвижда да са:

 Опита на неправителствните организации в Централна Европа – равносметка от членството в ЕС.

 Възможностите за финансиране на неправителствените организации със средства по Структурните фондове на ЕС

 Партньорството на гражданските организации и местната власт, гледна точка на представителите на местната власт


Петата годишна среща, организирана от ФРГИ, ще се състои от презентации по темите и представяне и обсъждане опита на участниците за 2007 г. Ще се организират различни дискусии и една обща на тема - “Какво се случва с гражданския сектор след членството. Възможна ли е устойчивост?”

В годишната среща, участие могат да вземат само организации, които  ФРГИ е подкрепила през годините.

Очакват Ви срещи с интересни личности, възможности за обмяна на опит, мнения на експерти в областта, информационни материали, награди и (разбира се) приятни емоции.

Участниците ще могат да представят своята дейност, а тези, които имат желание да изложат своята работа и продукти ще разполагат с пространство за целта.

Желаещите да участват в петата годишна среща на ФРГИ, трябва да попълнят формуляр за регистрация, не по-късно от 20 юли 2007 г.

Формуляр за регистрация

Сподели!