Вчера вечерта в Народния театър "Иван Вазов" бе даден старта на кампанията "Да построим дом!", набираща средства за строежа на нов модерен приют за децата на отец Иван от Нови Хан.

Събитието бе отбелязано с прожекцията на филма "Отец Иван и неговите деца" на режисьор- продуцент Георги Стоев - Джеки и сценарист Христо Илиев, отличен с наградата „Златен ритон” 2010 за най-добър документален филм от Фестивала на българското неигрално кино в Пловдив (с мотива за: "ярко позитивно внушение и повик за съпричастност, които се излъчват от филма и неговите герои, въпреки предразсъдъците на заобикалящото ги недоброжелателно общество").

Присъстващите имаха възможността да се запознаят с благородното дело на отец Иван, да научат повече за него и за децата, самотните майки и възрастните хора, за които полага грижи, които в приюта му са намерили дом и подкрепа. В края на вечерта публично бяха преброени средствата, събрани в кутиите за дарения на ФРГИ, които днес бяха внесени по дарителската сметка на отец Иван. И така - първата вноска по сметката бе на стойност 1830 лева.

Днес, по сметката бяха постъпили още 900 лева (дарение от частна фирма за благородната кауза). Набраните средства само по дарителската сметка възлизат на 2730 лева.

Освен директно по сметката можете да дарите чрез смс на номер 17 777 текст DMS DOM или чрез дебитна или кредитна карта, чрез сайта www.zaedno.bg. Кампанията може да следите и на www.otecivan.org

Припомняме, че през ноември отец Иван и държавните институции се споразумяха незаконната пристройка на дома в Нови хан да не се разрушава, но и заедно да търсят решение на проблема. Зад инициативата застава обществен съвет, начело с омбудсмана на републиката Константин Пенчев.

Кампанията се провежда с професионалната подкрепа на Фондация "Работилница за граждански инициативи", под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е подкрепена от Държавната агенция за защита на детето.

Сподели!