На 4 юли 2006 г. в офиса на Британско-Българската търговска камара (ББТК) пред членовете на камарата, партньори, приятели и ценители на фотографското изкуство беше представена изложбата от професионални фотографии “Живо наследство”. На откриването на изложбата присъстваха г-н Дейвид Арчър – председател на Британско-българската търговска камара и г-жа Кристин МакНийл – първи секретар по търговско-икономическите въпроси в Британското посолство.

Чрез настоящата изложба ФРГИ започна кампания за набиране на средства, за да продължи съществуването на програма “Живо наследство”. За тази цел фотографиите от изложбата се отдават “под наем” на компании, банки и държавни институции. Така желаещите да подкрепят проекти, посветени на “оживяването” на българското наследство в различни краища на страната, могат да наемат от ФРГИ фотографии от изложбата, с които да създадат по-артистична и приятна среда на работното си място. За един месец беше наета и първата фотография, представяща проекта от Македония “Прилежните ръце на ковача”.

Изложбата включва 70 живописни фотографии, заснети в България, Босна, Македония и Румъния, където в периода 2001-2005 се осъществява международната програма “Живо Наследство”, подпомагаща проекти в областта на културно-историческото наследство. Фотографиите показват колоритни моменти от различните проекти и предават тяхната специфичната творческа атмосфера. Фотографиите могат да бъдат наемани чрез сайта и от офиса на ФРГИ.

Присъстващите на изложбата заявиха своята съпричастност към инициативата на ФРГИ и изразиха готовност да подкрепят програма “Моите корени”.

Сподели!