Днес, 18.04.2012 г. от 12:30 часа се проведе официалната церемония, на която варненката Зоя Чавдарова получи символичен чек на стойност 4 961 лева за победата си в анкетата на „Еврофутбол” за „Спортен талант на публиката”, по Програма „Спортни таланти” на „Еврофутбол” и Фондация „Работилница за граждански инициативи”. 21-годишната състезателка в параолимпийската дисциплини тенис в инвалидни колички кандидатства за тази сума с проект за закупуване на специализирана спортна количка, на тенис ракета и друга екипировка, за провеждане на тренировки и специализирани лагери. Събитието, което бе в зала „Владислав” (за тенис и мини футбол) на спортен комплекс „Черно море” във Варна, премина при засилен интерес от страна на варненската общественост. Чекът бе връчен на младата състезателка лично от управителя на „Еврофутбол” Екатерина Михайлова. „За мен е чест да се запозная със Зоя, тя е пример за всички спортисти и млади хора в България! Знаете, че ние  традиционно подкрепяме спорта  у нас и в  този случай  тази подкрепа  е от  сърце и душа!” каза г-жа Михайлова.

Зоя Чавдарова тренира тенис в инвалидни колички от 2007 г. Тя направи демонстрация на уменията си заедно със своята треньорка и наставничка Нина Петрова.„Благодаря на „Еврофутбол” за подкрепата, направихте много за мен!” каза Зоя на г-жа Михайлова, която стоеше плътно до спортистката през цялото време. „Аз също благодаря за подкрепата! Винаги съм  казвала, че щастието  е въпрос на личен избор – ние със Зоя избрахме  да  бъдем  щастливи!” сподели пред  публиката в залата и  Нина Петрова. Събитието бе закрито с кратка реч от заместник-кмета на община Варна г-н Коста Базитов, който също изказа своята подкрепа за Зоя Чавдарова и за пореден път благодари за помощта на родния оператор.

Спортната визитка на Зоя Чавдарова показва успехи и в двата клуба, в които се е състезавала.С първия си - СКХУВ „Атлант”, Варна има шампионски титли в Републиканските първенства по тенис на маса за периода 2007 - 2010 г. С настоящия си, също варненски клуб - СК „Тича”, има сребърен медал за жени и златно отличие за смесени двойки на националното състезание за 2011 г.

Зоя Чавдарова спечели убедително в анкетата на „Еврофутбол” за „Спортен талант на публиката”, която се проведе през март в рамките на програма „Спортни таланти”. Тя заслужи 719 гласа в допитването, в което участваха 109 състезатели. Общо в него бяха регистрирани 4 303 гласа. Така Зоя стана 18-тият атлет, който е подпомогнат със средства по програма „Спортни таланти”. Останалите 17 бяха избрани след общонационален конкурс.

Пожелаваме успех на Зоя и на всички спортни таланти!

Програмата „Спортни таланти” се провежда с медийното прартньорство на: Дарик радио, БНР, БНТ, ББТ, вестниците "7 дни спорт”, "Преса”, "Еврофутбол” и "Марица", сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg и www.cross.bg.

 

Сподели!