Две отличия получи Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на осмите годишни награди на Информационния портал за неправителствените организации в България. Те бяха връчени вчера, 28 февруари на събитие в София.

Наградите се връчват за осми път и са признание към гражданските организации, които редовно информират аудиторията за своята работа, прозрачно изразяват позицията си по важни въпроси, защитават правата на хората, с и за които работят и успяват да привличат интерес сред читателите.

За пети път ФРГИ е носител на наградата в категория „Организация с най-много публикации. През изминалата 2017 г. ФРГИ е направила общо 233 публикации на НПО портала. Зад тази цифра най-вече стоят историите на подкрепените от нас хора и граждански организации. Това са разкази за инициативите на нашите Младежки банки, за първите успехи на деца и младежи в света на науката и технологиите, за постиженията на спортните таланти, които подкрепяме заедно с „Еврофутбол“, както и за постигнатите резултати в областта на дарителството.

1.jpg

Освен призът в категория „Организация с най-много публикации“, ФРГИ получи още една награда – трето място в категория „Най-четена новина“. Наградата е за новината „Стартира конкурсът за инициативата „Ти и Lidl за-добър живот". Припомняме, в началото на май 2017 г. бе отворен конкурсът за кандидатстване в най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за-добър живот“. Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различни региони на страната. В рамките на инициативата бяха подкрепени 31 социално значими проекта в следните 4 области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.

2.jpg

Благодарим на всички, които направиха възможни тези публикации – на нашите дарители и доброволци, както и на финансираните от нас организации.

Благодарим на НПО портала, че създава и поддържа пространство за споделяне на добри практики и вдъхновяващи истории. 

Всички отличени, вижте тук.

Сподели!