Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България получиха наградата в категория „Най-сполучливо партньорство” в десетото издание на наградите „Най-голям корпоративен дарител“, организирани от Български дарителски форум. Отличието е за съвместната им програма „Знания за успех“, чрез която се подкрепя развитието на младежи с ограничен достъп до финансов и образователен ресурс.

Отличието приеха Лили Петкова, PR и комуникации в SAP Labs България и Илияна Николова, Изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. При получаването на наградата, Илияна сподели: „Тази награда е изключително важна за нас, защото тя представя избора на членовете на Българския дарителски форум. Щастливи сме, че получихме тази висока оценка от колеги и съмишленици.“

Наградата „Най-сполучливо партньорство” отличава партньорствата между компании, неправителствени организации, публични институции или медии при осъществяването на благотворителни проекти и дейности в подкрепа на обществени каузи и се връчва след гласуване сред членовете на Форума.

През последните три години, благодарение на програмата „Знания за успех“ близо 15 000 гимназисти от  икономически изостанали региони на страната получиха равен достъп до образователен и информационен ресурс, участваха в различни образователни инициативи и подобриха представянето си в училище, а 24 училищни библиотеки бяха обновени и оборудвани. 

„През тази година парнтньорството между SAP Labs България и ФРГИ  продължава с още образователни инициативи. Освен че, заедно ще подкрепим 11 проекта по програма „Знания за успех“ ще помогнем и на 17 менторски екипа от учители да създадат отбори по роботика в 17 български училища чрез програма „Роботика за България“. Също така, през тази година ще подкрепим и студенти от първи курс в IT специалност по програма „Study iT First“, като осигурим месечна стипендия, менторство и възможност за стаж.“, каза Лили Петкова от SAP Labs България по време на церемонията по връчването на наградите.

Официалната церемония по награждаването се състоя вчера, на 19 ноември, а нейн домакин бе Росен Плевнелиев, Президент на Република България.  Конкурсът  отличава компаниите, които устойчиво и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи. Наградите се връчват според обемите на финансовите инвестиции на компаниите през изминалата 2014 г. а седемчленно жури ги класира и според качествата на техните програми. Тази година в конкурса участваха 45 кандидатури в 8 категории. Номинации се приемаха в две основни направления: количествени категории - „Най-голям обем финансови дарения", „Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали)", „Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите", „Най-щедър дарител" и качествени категории - „Най-прозрачна дарителска програма", „Най-устойчива дарителска програма", „Най-добра програма за малко и средно предприятие".

 

 

Сподели!