Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) издаде книга, описваща опита за набиране на средства на 20 неправителствени организации в България по програмата за развитие на неправителствения сектор “Ефективност и ефикасност за промяна”. Заглавието на книгата е “Мисията възможна? Набиране на средства в България” и тя може да бъде намерена в офиса на ФРГИ.

Ние от Фондация “Работилница за граждански инициативи” се надяваме, че описанието на опита на тези 20 сравнително малки неправителствени организации от различни региони на България ще окуражи и други да поемат по не лекия, но смислен път на набирането на средства от местни източници.

Смятаме, че искрено споделеният опит от организациите ще помогне на техните колеги да намерят своя собствен начин за осигуряване на финансов ресурс за организациите си и отчасти ще ги предпази да не правят техните грешки.

С тази книга ние също така бихме искали да покажем как една успешна програма на ФРГИ възвръща позабравената идея, че индивидуалната отговорност, доверие, грижа и филантропия са от съществена важност за живота в едно демократично общество.

Сподели!