На 3 юли Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) ще отличи най-добрите благотворителни кампании за изминалата година на официална церемония във Виваком Арт Хол. Наградите "Заедно" в благотворителността се организират за девета поредна година от фондацията, като чрез тях се отбелязват едновременно сериозните усилия на гражданските организации да получат местна финансова подкрепа, както и медийното отразяване на различни тенденции в дарителството.

Тази година церемонията ще насочи вниманието към развитието на организациите в опитите си да привлекат средства и да финансират различни каузи в сферата на благотворителността в България, както и тенденциите и проблеми, които са срещнали. Затова и личностите, които са поканени да връчат наградите са хора със сериозно отношение към дарителството и развитието на обществото ни в тази посока. Водещ на събитието е Ива Дойчинова.

Получени са общо 24 номинации в пет отделни категории, а именно: Най-добра кампания на неправителствена организация; Най-добра кампания; Най-ефективна кампания (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства; Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО; Индивидуален дарител с кауза (физическо лице). Жури с председател Константин Пенчев, омбудсман на Република България, оцени  кампаниите, за да излъчи победители в различните категории. Кои са номинираните кампании, може да видите тук

Освен отличените в петте категории по време на церемонията ще бъдат наградени медии и журналисти, допринесли за отразяването и популяризирането на благотворителни кампании и инициативи. По време на събитието ще бъде връчена и специалната награда "Гражданска позиция, провокираща дебат".

 Церемонията се реализира с подкрепата на  Vivacom Fund и Фондация „Чарлз Стюарт Мот“. Медийни партньори на събитието са: БНР, списание „Вагабонд“ - първото и единствено списание на английски език в България, телевизия и радио Bulgaria On Air и offnews.bg.

 

 

Сподели!