На 4 юли фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) организира традиционната годишна среща на участниците в програмите на фондацията. Тази година темата бе „Набиране на средства от граждански организации. Как да сме успешни?“. Целта на инициативата е да провокира участниците да обменят опит и да споделят дейности свързани с работата им.

Успешни практики за набиране на средства споделиха представители на Обществен даритески фонд Габрово и Стара Загора. Соня Главова от Фондация „За нашите деца“ представи темата „Маркетинг, свързан с кауза“, а за това как спортните събития могат да са възможност за дарителство разказа Еленко Еленков от спортен клуб „Бегач“.  Правните аспекти на дарителството представи Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ.

По време на годишната среща бяха обявени и победителите от конкурса за есе и снимка  „Моят опит с програмите на ФРГИ“. Победител в конкурса за есе е фондация „Опън Спейс“ за есето: „Мозайката – търсим корените си в миналото и мястото в настоящето“.  Първата награда за снимка бе връчена на Никола Колев от с. Паталеница, а втората на Мария Иванова, с. Асеново.

Повече снимки от събитието може да видите тук.

 

Сподели!