Майкрософт България спечели второ място в категория „Най-голям обем на нефинансови дарения“ в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ на Българския дарителски форум. Отличието  прие изпълнителният директор на Майкрософт България. Церемонията се проведе на 19 ноември, а нейн домакин бе Росен Плевнелиев, Президент на Република България.

През 2014 г. чрез дарителската платформа за технологични дарения Техсуп България, управлявана от Фондация "Работилница за граждански инициативи", Майкрософт е дарила софтуерни продукти на 46 български неправителствени организации, обществени библиотеки и читалища на стойност 251 887,68 лв.

Платформата за технологични дарения Техсуп България стартира през 2009 г. в резултат на партньорството между Фондация "Работилница за граждански инициативи" и базираната в Сан Франциско организация Техсуп, изградила глобална мрежа от партньори в 85 страни в целия свят. Сътрудничеството на двете организации дава възможност на българските организации да получават като дарение лицензиран висококачествен софтуер и така не само да повишат качествто  на административната си работа, но и да насочват спестените административни ресурси към работа с преки ползватели. През шестте години на съществуване на платформата в България, Майкрософт е дарил софтуер на стойност над един милион лева.

Още една програма реализирана от ФРГИ получи отличие от  БДФ.  Първото място в категория „Най-сполучливо партньорство между бизнес и НПО“ спечели програма „Знания за успех“ на ФРГИ и SAP Labs България.  Благодарение на програмата близо 15 000 деца и млдежи от  икономически изостанали региони на страната получиха равен достъп до образователен и информационен ресурс, участваха в различни образователни инициативи и подобриха представянето си в училище.

Фокус в десетото юбилейно издание на конкурса  наред с постиженията на компаниите, бяха и фондациите – дарители в България, които връчваха награди на спечелилите компании. Изпълнителният директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Илияна Николова представи  работата на  ФРГИ и връчи наградата в категория „Най-добра дарителска програма“.

Сподели!