ФРГИ и Министерство на културата имат удоволствието да Ви поканят на 12 юни 2006 (понеделник) от 18.00 часа в зала Средец (бул. “Александър Стамболийски” 17) на откриването на фотографска изложба “Живо наследство”.
Официални гости при откриването на церемонията ще бъдат Негово Превъзходителство Филип Беке – посланик на Белгия и г-н Румян Ганчев – директор на Национален център за музеи, галерии и изобразителни изкуства.

Изложбата включва 70 забележителни фотографии от 4 държави, където в периода 2001-2005 се осъществяваше международната програма “Живо Наследство”, посветена на местното развитие чрез културни ресурси.
Фотографиите от Берово, Русиново, Смолари – (Македония), Паталеница, София, Калофер, Бяла черква, Ореш – (България), Ботошани, Ипотещи, Орадеа, Марамуреш – (Румъния), Гуча гора – (Босна) и други населени места ще ви позволят да почувствате част от специфичната творческа атмосфера на различните проекти.

Същевременно вие ще можете да станете съпричастни на една нова идея на ФРГИ.
Фондация “Работилница за граждански инициативи” започва кампания по набиране на средства, за да продължи съществуването на програмата “Живо наследство”. За тази цел ние ще отдаваме под наем фотографиите от изложбата. Ако желаете Вие ще можете не само да подкрепите проекти посветени на “оживяването” на българското наследство в различните краища на страната, но също така да “оживите” и украсите Вашия офис с нашите фотографии.

Ще са радваме да Ви видим на изложбата!

Сподели!