Тази година Първа Инвестиционна банка отпусна стипендия и така сбъдна мечтата на Миглена Тонева Петрова от Дом “Олга Скобелева” в Пловдив да продължи образованието си във Висше учебно заведение.

Мая Георгиева – изпълнителен директор на ПИБ връчи на Миглена и грамота за отличен успех в средното образование. Миглена Петрова и още 40 деца от Домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, бяха гости на банката в „Деня на отворени врати” – съвместна инициатива на Първа Инвестиционна банка и Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Фон дацията и банката за втора поредна година посрещат деца без родители от домове в София, Пловдив, Русе, Габрово, Стара Загора, Трън и Доганово. Във всеки един от седемте дома тази година се реализират проекти, финансирани от фонд "Социална отговорност на ПИБ", разработени съвместно с ФРГИ. Проектите са с основна цел създаване на условия и умения у децата за по-независим живот след напускането на Домовете.

Миглена Петрова, която получи стипендията на ПИБ, е завършила с отличен успех Частна професионална гимназия по икономика в Пловдив и има амбицията да продължи да учи икономика. Заради отличните си постижения Миглена е освободена от годишна такса за обучение в гимназията. Тя владее английски език и е едно от най-активните и амбциозни деца не само в Дома, но и сред съучениците си. Миглена постъпва в Дом “Олга Скобелева”, когато е на 11 години заедно със своя брат. Двамата приемат за свое семейство останалите 90 деца, както и цялото ръководство. Днес братът на Миглена вече е студент, а Миглена иска да стане банков счетоводител. “Благодаря на Първа Инвестиционна банка за доверието. Надявам се, че благородни постъпки като тази ще станат традиция и повече хора ще ни помагат”, каза бъдещата студентка по икономика.

Мая Георгиева – изпълнителен директор на ПИБ връчи юбилейни сребърни медали “10 години Първа инвестиционна банка”, за да поощри отличния успех на Стоян Иванов и Александър Пайтанов. Двамата са възпитаници на дома „Олга Скобелева” в Пловдив, а в момента са студенти – първи курс. Сребърен медал получи и най-малкия гост на банката – Бойко Луков, който е само на 10 години.

“Аз съм сигурна, че от тук нататък вие ще успеете, защото, ако вие не успеете – никой друг няма да може – достатъчно подготвени сте”, каза Мая Георгиева на абитуриентите и им пожела много успехи и скоро да станат нейни колеги.

Сподели!