Първа инвестиционна банка съвместно с Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) отпусна стипендия на обучение във висше учебно заведение на момиче от дом за деца без родители. Стипендията беше дадена на Миглена Петрова от Дом “Олга Скобелева” в Пловдив за обучение по специалността “Стопанско управление” в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. ПИБ присъди стипендията на Миглена заради високия й успех при завършване на Частна гимназия по икономика в Пловдив.


На 16.10.2006 директорката на клона на ПИБ в Пловдив, Таня Костадинова, официално връчи на Миглена дебитна карта от ПИБ, по която ще й бъде превеждана ежемесечно стипендията от 200 лв.


Отпускането на стипендия на изявени младежи от домове за деца, лишени от родителски грижи, е част от множеството реализирани проекти по фонд  „Социална отговорност на Първа инвестиционна банка”.


Фонд „Социална отговорност на Първа инвестиционна банка” , който е съвместна инициатива на ПИБ и ФРГИ, започва своята активна дейност през 2005 г. През март 2006 г. на втората сесия на фонда са одобрени за реализиране 7 проекта, насочени към деца от домовете за деца, лишени от родителски грижи, в градовете Габрово, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Трън и село Доганово. Общата сума на отпуснатите от Първа инвестиционна банка средства е 25,362 лв., като всеки един от проектите е получил финансиране на стойност между 3,100 лв. и 4,000 лв.
И тази година проектите са насочени към успешно адаптиране на децата от домовете в реалния живот.

Сподели!