На официална церемония Фондация „Работилница за граждански инициативи“ отличи най-добрите благотворителни кампании за изминалата година.

Церемонията по награждаването се проведе на 3 юли от 19 часа във Виваком Арт Хол в София. За девета поредна година, чрез наградите „Заедно“ в благотворителността, фондацията отбеляза усилията на гражданските организации да получат финансова подкрепа и медийното отразяване на тенденциите в дарителството.

Тази година церемонията насочи вниманието към развитието на организациите в опитите си да привлекат средства и да финансират различни каузи в сферата на благотворителността в България, както и към тенденциите и проблемите, които са срещнали. Затова и личностите, които връчиха наградите са хора със сериозно отношение към дарителството и развитието на обществото ни в тази посока. Сред тях са: Константин Пенчев, омбудсман на Република България; г-жа Тале Кандал, Временно управляващ посолството на Кралство Норвегия в София; Александър Джоганов, Изпълнителен директор и член на УС на Generali Застраховане;  Йордан Матеев, Главен редактор на списание „Форбс България“; Илияна Николова, Изпълнителен директор на ФРГИ;  Мария Чернева, журналист от БНТ, Пламен Дичков, Ръководител отдел „Маркетинг“ на БНР и Владимир Йончев, Главен редактор на информационен сайт offnews.bg.

Мнението си за номинираните кампании, както и за отношението си към дарителството в страната, сподели г-н Константин Пенчев, омбудсман на Република България и председател на оценяващото жури.

Освен отличените в петте категории по време на церемонията бяха отличени медии и журналисти, допринесли за отразяването и популяризирането на благотворителни кампании и инициативи. И тази година бе връчена специалната награда "Гражданска позиция, провокираща дебат".

 Церемонията се реализира с подкрепата на  Vivacom Fund и Фондация „Чарлз Стюарт Мот“

Медийни партньори на събитието са: БНРсписание „Вагабонд“ - първото и единствено списание на английски език в България, телевизия и радио Bulgaria On Air и offnews.bg.

Победителите в отделните категории са:

Категория „НАЙ-ДОБРА КАМПАНИЯ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ“ - „В помощ на бежанците“ на Български дарителски форум, Група доброволци Refugees support group

Категория „НАЙ-ДОБРО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БИЗНЕС И НПО“ - Кариера в ИТ“ на  Сдружение на възпитаниците на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ и Майкрософт България.

Категория „НАЙ-ЕФЕКТИВНА КАМПАНИЯ“ - Дарителски кръг „За Габрово!“ на  Обществен дарителски фонд - Габрово

Категория „ИНДИВИДУАЛЕН ДАРИТЕЛ С КАУЗА“  -  Д-р Милен Николаев Врабевски за инициативата „Път към университета“

Kатегория „НАЙ-ДОБРА КАМПАНИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА“ - „Тази Коледа чудесата правите вие“ на Фондация „За нашите деца“

Медийни награди:

-          МЕДИЯ - Информационен портал Vesti.bg 

-       ЖУРНАЛИСТ - Ангелина Генова, Dnevnik.bg

 Награда за ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, ПРОВОКИРАЩА ДЕБАТ 

Деница Сачева и Владимир Шопов

 Повече информация за наградите "Заедно", можете да намерите на сайта на ФРГИ - www.wcif-bg.org


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели!