Петата история от поредицата #15историизаУспеха вече е публикувана на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

#15историизаУспеха се реализира по повод 15 години от създаването на ФРГИ и цели да покаже какво стои зад цифрите: 1 145 подкрепени организации, финансирани проекта 1 186, повече от 5,5 милиона лева отпуснати за финансиране на проекти и малко над 2,5 милиона лева привлечени от местни дарители за финансираните проекти.

Поредицата представя разкази на хора от подкрепените организации през 15-те години от създаването на ФРГИ. До момента са публикувани разкази на участници от програмите: „Живо наследство“, „Младежка банка“, Програма за развитие на обществените фондации в България, Фонд „Толерантност“. 

Петият разказ е на Недялка Цветкова от УН СОУ  „Никола Войводов". Училището е едно от първите подкрепени по програма „Знания за успех“, реализрана с подкрепата на SAP Labs България.

„Благодарение на ФРГИ успях да осъществя не просто проект, идея, мечта. Аз върнах вярата в очите на стотиците детски личица. Липсата на мотивация за четене беше елиминирана с приятна атмосфера в обновената библиотека. Учениците ми подреждаха и описваха с часове новите и интересните книги. Но под лъскавите корици, красиво подредените лавици, примамливите заглавия, съвременните автори се крие нещо много повече…", споделя г-жа Цветкова.  Цялата история, четете тук.

Поредицата #15историизаУспеха стартира на рождения ден на ФРГИ – 11 юли. Седмица преди това бяха публикувани и обощените разултати за постигнатото от ФРГИ през последните 15 години. Инициативите за отбелязване на юбилея ще продължат до края на годината.

 

Сподели!