По повод Деня на Земята ФРГИ и Фондация „4.0“ ви предизвикват да покажете поне един общоприет факт, който със сигурност ще се промени през 2050 г.

За да участвате в предизвикателството трябва да запишете кратко видео от 3 до 5 мин., в което да представите един общоприет факт и визията ви за това, как той ще се промени след 30 г. Публикувайте вашето видео или го излъчете на живо в социалните мрежи с #nteh. Освен представянето, трябва да предизвикате най-малко един ваш приятел, познат или известна личност, да сподели своите факт и визия.

Идеи и вдъхновение можете да почерпите по време на живото предаване на „Факти, които няма да са факти през 2050“. То ще се излъчи на 22 април в Деня на Земята, когато младежи от Алумни клуба на академия 4.0 ще предават на живо от старата ЖП линия в Борисовата градина в София. Младежите ще представят факти, които днес смятаме за непроменими, но след 30 години ще се променят. Освен това ще се опитат да дадат отговор на въпроса дали природата е по-силна и ще си взема всичко обратно или с навлизането на новите технологии човекът ще успее да промени еволюцията. Гледайте живото предаване тук: https://www.facebook.com/4.0foundation/  и запомнете, че вашите предложения не трябва да повтарят фактите, които младежите от Алумни клуба на академия 4.0 ще споделят.

Предложения се приемат до 7 май 2018 г. Всеки един материал ще бъде оценен по следните критерии: реалистичност за изпълнение, въздействие върху природата, човека или развитието на технологията, като такава и изчерпателност на представянето. Материалите ще бъдат оценявани от Алумни клуба на Академия 4.0. Трите най-добри представяния ще бъдат наградени в рамките на малко, но специално събитие в едно от най-популярните места на дигитални-мечтатели в София, което ще обявим допълнително. Наградите са: първо място - Слушалки JBL Е25 BT Wireless, второ място – „Иноваторите“, автор: Уолтър Айзъксън и MockUp (колаж) на идеята от Калоян Николов, член на Алумни клуба на Академия „4.0“ и трето място - „Иноваторите“, автор: Уолтър Айзъксън.

Инициативата се реализира съвместно с YouthBuild International.

Сподели!