И “Техномаркет” прояви съпричастност и подкрепи дарителската кампания “Здраве”. Водещата търговска верига пое инициативата да разпространява в своите обекти в страната информация за начинанието на Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

Дарителска кампания „Здраве” стартира на 10-ти октомври и цели да се закупи съвременна апаратура за диагностициране – ядрено магнитен резонанс, която да се предостави на Университетска специализирана болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Свети Наум”. Средствата се набират чрез изпращане на дарителски SMS или чрез онлайн дарения на интернет страницата www.zaedno.bg. Повече от 2000 SMS са получени на единния дарителски номер 17 777 DMS ZDRAVE до момента.

Инициативата за набиране на средства в полза на хората, страдащи от неврологични заболявания засяга и друг сериозен проблем на българското здравеопазване. Оказва се, че е практика в повечето болници в България да се ползва апаратура втора употреба и от по-старо поколение (преобладават ЯМР 0,5Т или 1Т), която не дава прецизни резултати за диагностициране. Само в три болници в страната има ЯМР от най-ново поколение - 1,5Т и единствено този тип апарати са надеждни при диагностицирането на множествена склероза и други неврологични заболявания.

Подкрепата на търговска верига „Техномаркет” е изключително полезна и важна за популяризирането на каузата.

Сподели!