Ако сте изкушени в темата равнопоставеност на хора с увреждания, можете да се обадите на Център за независим живот, защото с подкрепата на Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество тръгва ИНФОБУС "За равнопоставеност" на Центъра, София Франс Ауто и Трансформа.

Целта на кампанията е да се насочи общественото внимание към правата на хората с увреждания в България. В основата на нейното изпълнение са залегнали организирането на събития в различни населени места, който ще акцентират върху проблемите на достъпността на средата, интегрираното образование и услугите в общността.

Участие в тях ще могат да взимат хора с увреждания, представители на местната власт, на бизнес средите (доставчици на услуги в общността), на образователната система (учители и педагози), както и всички заинтересовани от темата страни.

Новият етап стартира от месец юли 2006г., неговата продължителност е 12 месеца и предвижда пътувания из различни региони на страната, с планирано покритие на около 30 населени места.

Обиколките ще се осъществяват с адаптиран информационен микробус Пежо „Боксер“ и ще бъдат съпътствани от разпространение на информационни и презентационни материали, прожекции на филми, организиране на публични събития и дискусионни кръгли маси.

Всяка една от заложените общо 10 обиколки ще е с тридневна продължителност, желателно е да включва посещения в около 3 близки едно до друго населени места.

От организациите на хора с увреждания, неформални граждански групи или местни власти, които желаят тяхното населено място да бъде включено в списъка на предвидените обиколки, се очаква да предложат идеи за протичане на събитието, да организират присъствието на заинтересованите участници, както и представят предварителна програма на посещението.

Ако вие сте заинтересовани от посещение на инфобуса във вашето населено място и смятате, че една по-широка разяснителна кампания в тази област ще внесе повече яснота и ще подпомогне процесите на интеграция, можете да се свържете с Център за независим живот на телефони: 983 3117; 983 2261, като се обръщате към Георги Цветков или Люба Чавдарска или съответно пишете на e-mail: cil@cil-bg.org ; infoto@mail.bg



Сподели!