Какво представлява доброто управление на една неправителствена организация? Кой е отговорен за стратегическото й развитие? Как си взаимодействат управителен съвет и оперативен екип? Какъв е примерът на неправителствените организации от Централна и Източна Европа в тази област? Доколко вашата организация се управлява добре?

Отговорите на всички тези въпроси, а и на редица други, ще намерите в най-новата публикация на фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) – „Наръчник за управление на НПО”.

Американският консултант по организационно развитие, Мерилин Уайат, е автор на публикацията, разработена с помощта на Работната група по управление на нестопански организации от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

ФРГИ получи правата за превод и разпространение на наръчника на български език, като част от работата ни в областта на развиване капацитета на българските неправителствени организации. Чрез използването на този наръчник организациите могат да разберат ролята и важността на управителните тела в тези организации, както и да ползват идеи за това как да приложат на практика принципите на доброто управление.

Обемът на Наръчника е 68 стр. с размер 21 см х 14,5 см.

Стойността на Наръчника е 10,00 лв., като набраните средства от неговото разпространение ще подкрепят Фонда за развиване на организационен капацитет на българските НПО, който ФРГИ създаде миналата година.

Ако желаете да получите Наръчника, моля, свържете се с нас на познатите ви тел.: (2) 980 1268; 980 6915; 987 9803, или на ел. поща: wcif@wcif-bg.org.

Сподели!