Сайтът за благотворителни кампании и онлайн дарения “Заедно.bg”, създаден по инициатива на Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), взе наградата БГ Сайт 2006 за най-добър сайт в категория “Общество”.

Наградата беше връчена на изпълнителния директор на ФРГИ Николова на официалната церемония по връчването на наградите БГ Сайт 2006, която се състоя на 17 ноември 2006 г. на сцената на Младежкия театър.

При получаването на наградата г-жа Николова призова присъстващите да се замислят за ценности като доброта, съпричастност, отговорност към обществото и да дарят за някоя от кампаниите на www.zaedno.bg

За нас, създателите на Заедно.bg, отличието на Българската Уеб Асоциация е изключително важно, т.к. то е едно потвърждение, че сме на правилния път при осъществяването на благородните си идеи. То е и още едно доказателство за това как новите технологии могат да бъдат използвани ефективно за набиране на средства с благотворителна цел.

Вече на всички ни е ясно, че можем да намираме информация в Интернет и да пазаруваме онлайн, но все още като че ли не сме свикнали с мисълта, че можем и да помагаме чрез виртуалното пространство. Точно това се опитва да покаже Заедно.bg - че да помагаш чрез Интернет вече е възможно и в България, при това бързо и лесно, и че този вид помощ е от полза за цялото ни общество.

Снимка: Илиян Ружин

Сподели!