Запознайте се с  Петър Андреев. Човекът, който се грижи за клиентите на TechSoup България, управялвана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Петър е магистър по английска филология и любител на футбола. Работил е с граждански организации на различно ниво по различни прокети. Има опит в изграждане на мрежи и капацитет на НПО. Част е от екипа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ от 2009 г. Освен програмата за дарение на лицензиран софуер, Петър координира и програма „Младежка банка“.

Като облужващ НПО клиентите на TechSoup България, Петър споделя: „Стремя се да опознавам техните нужди за да им препоръчам точния продукт.“

Представяме Петър в рамките на Седмица на обслужващите клиентите на TechSoup, която стартира днес.  Тя е по инициатва на TechSoup Global и има за цел да отбележи приноса на служителите, облслужващи НПО клиентите. Кампанията е фокусирана предимно в онлайн пространството.  В рамките на една седмица ще бъдат представени лицата и успехите на обслужващите НПО клиентите в 85 страни в целия свят, където се разпростира мрежата на TechSoup.

TechSoup България стартира у нас от 2009 г., в резултат на партньорството между Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и базираната в Сан Франциско организация TechSoup Global. От тогава до момента, дарение на лицензиран софтуер са получили над 400 бълграски неправителствени организациии и читалища. Размерът на спестените от тях средства надвишава 850 000 лева.

Даряването на лицензиран софтуер дава възможност на организациите не само да повишат качеството  на административната си работа, но и да насочват спестените административни ресурси към работа с преки ползватели.

През платформата TechSoup България могат да бъдат поръчани продукти на Майкрософт, Адоб, Семантек.  От тази година към платформата се присъедини и първият местен дарител – СуперХостинг.БГ. Компанията предлага дарение хостинг услуги за младежки неправителствени организации.

Ако вие сте част от неправителствена организация, регистрирана в обществена полза или читалище, вашата организация може да получи дарение на лицензиран софтуер от тук.

Ако организацията, която представялвате е една от 400 получили дарение през годините, напишете ни отзив в коментарите: как се промени вашата работа след получаването на лицензирания софтуер.

 

 

Сподели!