На 15-ти декември в София на официално събитие, Фондацията "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) ще представи резултатите, постигнати в рамките на проект "PEARL - Насърчаване на участието на младите мигранти в процесите на вземане на решения и в демократичния живот". Събитието ще бъде в хибриден формат, предоставяйки възможност и за онлайн участие.

Участници в срещата ще включват както млади мигранти, така и представители на граждански организации, активни в работата с тях. Срещата ще включва представяне на електронния курс за овластяване на младите мигранти за участие в гражданските и политическите процеси, както и представяне на помагалото за младежки работници. Участниците ще бъдат запознати с изграденото дигитално пространство и с възможностите, които то предоставя.

Приоритетите на проекта PEARL включват насърчаването на активното гражданство и чувството за инициативност на младите хора; както и насърчаване на общи ценности, гражданска ангажираност и участие. Тъй като младите мигранти и бежанци представляват значителен сегмент от европейските общества, които ще продължат да се развиват, е от съществено значение да се укрепи техният граждански капитал, да се изгради тяхната увереност и принадлежност, за да могат да играят активна роля в своите общности.

Проектът е финансиран по програма "Еразъм+" чрез Agency du Service Civique. Изпълнява се в консорциум от 7 организации от 6 държави, като ФРГИ е партньор по проекта за България. Научете повече.

Сподели!