Фондация "П.У.Л.С." е прекрасен пример за съпричастност към хората, пострадали от насилие в България. Вече повече от 10 години Юлия Андонова е част от екипа на организацията, като нейната ангажираност се развива и разраства с времето. В началото се заема с работата по комуникациите на Фондацията. Поетапно започва да се грижи за успеха на кампаниите по набиране на средства, за международните отношения и партньорства, за различни проекти. Главната й мисия е да информира широката общественост за сериозните проблеми, свързани с насилие, които твърде често остават скрити.

Фондацията разполага със свой кризисен център, който денонощно посреща хора, пострадали от насилие и с влошена психика. Нерядко, Юлия дава нощни дежурства, за да гарантира, че хората имат подкрепа в техните най-трудни моменти.

През 20-годишната си история, фондация "П.У.Л.С." е срещнала и помогнала на над 10 000 хиляди човешки съдби. Хората във Фондацията осигуряват топла, сърдечна и своевременна подкрепа. Стремят се да реализират програми за превенция на насилие, но това не е никак лесна задача. Липсата на адекватно финансиране често ги поставя на ръба на оцеляването. Твърде недостатъчна е държавното подкрепа и затова полагат усилия да привлекат дарители или да участват във финансиращи програми.

Лично за себе си, Юлия споделя, че в работата си най-много има нужда от знания и инструменти, които да прилага на ежедневно ниво. Търсейки нови умения, попада на обучението „Инициативата“ на ФРГИ. Запознайте се с Юлето, както приятелите й често я наричат, във видеото по-долу.

ℹ️Проект „Инициатива за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери“ (Инициативата) се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България, в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основната цел на проекта е изграждане на знания, умения и създаване на възможности за предаване на опит на млади лидери на граждански организации. Проектът се изпълнява от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!