През изминалото лято, преподаватели от Rockschool.bg организираха безплатни музикални работилници в седем български града - Ловеч, Мездра, Враца, Самоков, Ботевград, Монтана и Видин. Благодарение на работилниците, над 300 деца и младежи успяха да се запознаят със света на музиката.

Инициативата е на Фондация „Музика за България“ по проект “RockSchool на колела”. Преподавателите използваха специално оборудван бус, позициониран на обществени места. Всеки желаещ можеше да се докосне до над 10 различни вида музикални инструменти, като най-голям интерес предизвикаха уроците по китара, пиано, цигулка и бас.

41607104-FEA9-4572-899C-3700EF02128F.JPG

A7F4AC6F-55DC-4AA0-AF08-1E614FF0E573.JPG
Целта на мобилното музикално училище бе да вдъхнови младите хора, като изпитат насладата от музиката, която тя носи, и да им предостави възможност за музикално обучение в градовете, където местните младежи често живеят в културна изолация.

Проектът се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорната инициатива на Lidl Bulgaria - “Ти и Лидл за по-добър жовот“, в партньорство с Фондация “Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. В момента се провежда конкурс за проектни предложения в трансформираната инициатива "Ти и Lidl за нашето утре". Конкурсът е отворен до 28-ми октомври включително. Ако и вие имате идея за Инициатива, която ще допринесе за по-добрия живот на Вашата местна общност, може да кандидатствате от тук: tilidl.bg

Сподели!