Проект "Да се заровим в миналото" на СНЦ „Европейски инициативи без граници” е един от подкрепените проекти в последното издание на "Ти и Lid за по-добър живот". Целта на проекта е да запознае деца от началните класове в град Русе с тънкостите на професията "археолог" чрез поредица от безплатни лекции и да засили интереса на децата към миналото, да ги научи да го анализират и познават.

В резултат на дейностите по проекта, над 500 деца от русенски училища на възраст между 6 и 10 години, заедно с техните учители и родители, взеха участие в 20-те планирани безплатни занятия в Дворецът на децата в Русе. Всички те се включиха в образователния модул „Праистория“, научиха повече за епохата и археологията в града. 

32980E-1.JPG

Децата и техните учители участваха в археологически разкопки, редяха пъзели, играха с интерактивните игри, попълваха работни листове, създаваха театрални постановки. В Детската експериментална лаборатория за археология всички заедно се "заровиха" в миналото. 

Програма "Ти и Lidl за по-добър живот" е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, която стартира през 2017 година. Реализира се в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум. Целта на програмата е да подкрепя социално значими проекти на неправителствени организации в цялата страна и да помага на хора в различните региони в страната да водят по-качествен и пълноценен живот. Запознайте се и с други реализирани инициативи в новостартиралия сайт на инициативата.

Сподели!