В края на месец януари в силистренското основно училище "Отец Паисий" бе открит нов дигититален кът за учениците, учителите и гости на училището. Целта е да се постигне разнообразие и иновативност в съвременните преподавателски методи и да стимулира интереса на учениците към дигиталните технологии.

Г-жа Радина Добрева, председател на СНЦ „УН ОУ „Отец Паисий““ и г-жа Галя Илиева, директор на училищетото, откриха в присъствието на ученици, учители, родители и представители на местната власт, новоизградения дигитален кът във фоайето на училището. 

Проведе се и открит бинарен урок по роботика и английски език. Учениците демонстрираха своите умения да програмират с команди на английски език, използвайки новозакупените по проекта роботи.

"Дигиталният кът - любимо място за учене и творчество" е проект, който се  осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България "Ти и Lidl за по-добър живот", в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум.

Сподели!