Жители и гости на град Петрич имат възможността да станат част от глобалната инициатива на WWF – „Часът на Земята“ като се включат в нощен поход, организиран от сдружение „Млад планинар“. Събието е под надслов „Заедно към звездите. Поход към по-добро утре“ и цели да подчертае важността от координирани усилия за опазване на природата и нашата обща отговорност към нея.

Походът започва точно в 20 часа на 23-ти март 2024 г. от площад „Евтим Евтимов“.

„Часът на Земята“ е инициатива, по-позната с масовото синхронизирано изключване на електричеството във вечерните часове на последната събота на месец март.* От „Млад планинар“ използват случая да привлекат вниманието на хората към общата отговорност за защита на природата и нейните ресурси.

Събитието e част от проекта „С Lidl граници няма“, който се осъществява с подкрепата на най-голямата социално отговорна инициатива на Lidl България – „Ти и Lidl за нашето утре“ в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

*През 2024 последната събота на месец март съвпада с католическия Великден и „Часът на Земята“ е изместен с една седмица по-рано.

Сподели!