Google добавиха Google Maps/Google Earth API към пакета с приложения за НПО.

НПО-та, които понастоящем са валидирани за програмата Google за НПО (Google for nonprofits - G4NP) ще получат $200 месечен кредит за използване на приложението Google Maps API.

Google ще започнат следене на употребата на съответните продукти от 11 юни, а ще начисляват сметки за ползване на продуктите от 11 август. Повече подробности можете да прочетете тукПодробна информация за цени и изисквания за употреба ще откриете на следния линк: www.cloud.google.com/maps-platform/user-guide/pricing-changes 

Гугъл ще уведомят настоящите ползватели на Google Maps/Google Earth, които са НПО да се включат в програмата за НПО G4NP, ако все още не са се включили в нея, за да се избегне ненужно таксуване. Това ще стане посредством директни е-мейли до съответните НПО, както и със съобщения във съответните приложения Maps/Earth, за да може съответните субекти да се включат в дарителската програма на Гугъл, преди да бъдат таксувани за ползваните услуги. 

След записване в програмата G4NP, НПО-та ще получават кредити за ползване на Google Maps и при положение че не надхвърлят тези кредити няма да бъдат таксувани за ползването на приложенията. Всеки потребител (включително НПО), който не се е включил в програмата G4NP ще бъде таксуван за ползване на Google Maps API от 11 август тази година. 

С какво Google Maps API може да е полезно за вашата организация?

На първо място да запазите чувствителна информация за дадени локации ограничена за определен кръг потребители на приложенията. Да публикувате карти от приложението на вашите сайтове. Да предоставите детайлна визулана информация за локацията на вашите офиси с помощта на https://www.google.com/streetview/publish/. Да събирате различни пространствени данни с Open Data Kit и да ги визуализирате посредством инструманта върху Google Maps, като по този начин усилята ви стават далеч по-видими. Да разработвате впечатляващи визуализации на данни като по този начин проследявате ефекта от вашата работа с платформата Google Maps Platform.

Сподели!