Научете как вашата организация може да използва технологии за по-голямо въздействие от дейността ви

Изискванията към организациите с нестопанска цел днес са може би по-големи от всякога. Затова в началото на 2016 г. Microsoft Philanthropies направи дарение от 1 милиард долара в облачни ИТ ресурси за период от три години, за да помогне на 70 000 нестопански организации (НСО) по дигитален начин да увеличат въздействието си в полза на общественото благо. Това число се очаква да нарасне до повече от 300 000 през следващите три години. 

Технологиите имат сериозен потенциал да помагат за трансформиране на начина, по който НСО преследват своите мисии и въздействие. Много организациии са изостанали в дигиталната революция, която преструктурира бизнеса и обществото. Според проучване на NetHope от 2017 г. сред НСО относно цифровите технологии, повечето организации съобщават, че нямат изчерпателна цифрова стратегия. Много от тях имат силно желание да прилагат най-новите технологии, но им е трудно да си представят, проектират и внедряват технологии с цел оптимизация на техните мисии. Почти половината от организациите твърдят, че инфраструктурата им едва издържа на нивото на днешните изисквания.

Microsoft може да помогне на НСО в дигиталната трансформация с цел набиране на средства, в подобряване ефективността и ускоряване иновативността в дейностите им. Такава е целта на сформираната в Microsoft група, наречена „Технология за социално въздействие“, посветена на подпомагането на НСО от цял свят. Този нов екип ще изгради своеобразна екосистема, каквато днес работи толкова добре за бизнеса, за да помогне на НСО да заемат своето място в облака и да им окаже нужната подкрепа. По този начин Microsoft ще продължава да дарява или да осигурява отстъпки при облачните услуги за НСО.

От началото на 2018 г., Microsoft ще предложи две нови оферти, предназначени да донесат повече стойност на нестопанската общност:

• Microsoft 365 за НСО, едно цялостно интелигентно решение, включващо Office 365, Windows 10 и Enterprise Mobility + Security, което ще даде възможност на организациите за повече креативност и по-лесно взаимодействие помежду им. В свят, в който кибератаките поставят предизвикателства пред организациите и излагат на риск техните бенефициенти, Microsoft 365 предлага цялостен щит чрез управление на идентичността и достъпа, и защита на информацията.

• Отстъпки за Surface Books и Surface Pros. НСО се нуждаят от устройства, които ще им помогнат да отключат истинския потенциал на своите хора и екипи и да подобрят въздействието от дейността си. Периферните (surface) устройства дават живот на най-доброто от Office 365 и са предназначени да помогнат на хората да разгърнат своята креативност и да постигнат повече. Сега всяка НСО може по-лесно да извлече най-доброто от Office 365 и Windows 10, от мастило до биометрични данни и до триизмерни функции. Microsoft магазините ще предлагат 10% отстъпка за Surface, като отстъпки ще бъдат достъпни и чрез партньорите на Surface Channel.

Това е само началото. През следващите месеци ще се надгражда върху тези нови оферти. Microsoft ще се ангажира със стартиране и с инкубатори за създаване на иновативен канал за НСО, за да се подпомогнат специалистите в областта на технологиите да изградят решения, които отговарят на уникалните нужди на НСО. Ще се съдейства за изграждане на такава екосистема, която вече работи добре за бизнеса - общност от доставчици, които ще разпространяват услуги в облака за НСО да набират повече средства и да увеличават ефективността си в подкрепа на техните бенефициенти.

Повече подробности за тези оферти, както и нова бяла книга, която запознава НСО с конкретните стъпки за започване на цифрово преобразуване на тяхната дейност, можете да намерите на новата страница на Microsoft Nonprofits website. Като част от ангажимента на Microsoft да дари 1 млрд. щ. долара за облачни услуги, от 2016 г. Azure for Research е предоставил облачни услуги на изследователи, работещи по проекти в 700 университета от цял свят. Azure for Research наскоро публикува видео за един от тези проекти в Университета в Саутхемптън, Великобритания.

Сподели!