Конкурсът е отворен от 3 август 2015 г. до 1 октомври 2015 г., а в него могат да участват само училища за средно образование чрез своите училищни настоятелства.

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ обявява конкурс за финансиране на проекти по програма „Знания за успех“, финансирана от SAP Labs България. Конкурсът е отворен от 3 август 2015 г. до 1 октомври 2015 г., а в него могат да участват само училища за средно образование чрез своите училищни настоятелства.

Програмата ще подкрепи инициативи насочени към предоставяне възможности за кариерно развитие и консултиране на ученици от горния курс на обучение или превръщане училищните библиотеки в място стимулиращо желанието за учене, ефективно усвояване на нови знания и  подобряване представянето на учениците в учебния процес.

Търсени допълнителни ефекти от програмата са ефективната интеграция на деца и младежи от уязвими групи, изграждането на здравословна учебно-възпитателна среда и подобряване на взаимодействието между ученици, учители и местната общност.

Кандидатстването става чрез изпращане на попълнени формуляр за кандидатстване и бюджет на проекта. Пълна информация за програмата и необходимите документи за кандидатстване ще намерите в прикачените по-горе файлове. Кандидатурите се приемат на електронен адрес  konkurs@wcif-bg.org   до 1 октомври 2015 г., 17.00 ч.

„Знания за успех“ 2015-2016 се организира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България за четвърта поредна година и има за цел да предостави нови възможности за образование,  кариерно консултиране и развитие на младежи с ограничен достъп до финансов и образователен ресурс. До момента по програмата са подкрепени 24 училищни настоятелства, чиито проекти са достигнали до близо 15 000 ученици на възраст между 14 и 18 години от цялата страна.

През 2014 г. за програмата „Знания за успех“, SAP Labs България е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“. Наградата се връчва от Българската библиотечно-информационна асоциация за принос в развитието на училищните библиотеки в страната. Компанията е носител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media  за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма „Знания за успех“.

 

 

Сподели!