Подкрепя училищни настоятелства да обновят училищните библиотеки и да създадат възможности за кариерно ориентиране и развитие за учениците. 

През новата учебна 2015-2016 г. програма „Знания за успех“ подкрепи 11 училищни настоятелства от цялата страна да превърнат училищните библиотеки в място, стимулиращо желанието за учене и да създадат възможности за кариерно ориентиране и развитие на учениците.

Програмата осигурява средства за реализиране на различни образователни и творчески иницативи, както и за обновяване и модернизиране на училищните библиотеки.

Целта на програмата е да предостави нови възможности за образование,  кариерно консултиране и развитие на младежи с ограничен достъп до финансов и образователен ресурс.

Конкурсът по програмата се състоя в периода август – октомври 2015 г., като в него се включиха 42 училищни настоятелства от цялата страна. От тях одобрени бяха кандидатурите на 11 в Силистра, Харманли, Казанлък, Костенец, Карнобат, Сопот, Ловеч, Смядово, Видин, Вълчи дол и Смолян.

„Знания за успех“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с финансовата подкрепа на SAP Labs България за четвърта поредна година. В трите досегашни издания на програмата са подкрепени  24 училищни настоятелства, чиито проекти са подкрепили обучението и професионалното ориентиране на близо 15 000 ученици на възраст между 14 и 18 години от цялата страна.

Програмата е носител на редица награди и отличия. През 2015 г. за програма „Знания за успех“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО.

През 2014 г. за програмата „Знания за успех“, е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP Labs България е косител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media  за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програма „Знания за успех“. 

Сподели!