За трета поредна година българският букмейкър „Еврофутбол“ ще финансира млади надежди с програмата си "Спортни таланти". Инициативата стартира с общонационален конкурс на 6.01.2014 г.

За трета поредна година българският букмейкър „Еврофутбол“ ще финансира млади надежди с програмата си "Спортни таланти". Инициативата стартира с общонационален конкурс на 6.01.2014 г. Тя е насочена към всички индивидуални атлети на възраст между 16 и 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант. В нея могат да участват и  параолимпийци, както и атлети с увредени зрение и/или слух, като и тази година е предвидена специална квота за тях. Програмата се реализира със съдействието на Фондация "Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ).

Целта е да се подпомогнат финансово максимален брой надеждни спортисти, практикуващи индивидуални спортове за техни участия в състезания, за провеждане на тренировки, за екипировка и т. н. Това ще стане чрез конкурс, в който атлетите могат да кандидатстват със свои проекти. Конкурсът ще продължи до 03 февруари 2014 г. Максималната сума, която може да бъде отпусната на всеки спечелил, е в размер до 5 000 лева, като е необходимо спортистите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите по проекта. Списъкът със спортове, допустими по програмата, наброява над 80. Медийни партньори на инициативата са вестник „Еврофутбол” и сайтовете www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.cross.bg, www.ngobg.info, www.chuime.bg.
Изборът на проектите, които да бъдат финансирани, ще се извърши от Група на съветниците. В нея по традиция  участват успешни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.

Тазгодишната програма "Спортни таланти" е логичното продължение на ангажимента на „Еврофутбол“ към  младите спортни таланти на България. За двете години, в които се изпълнява Програмата, българският букмейкър е подкрепил 42 спортисти, някои от тях и в двете й издания.

Третото издание на програма "Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – "Печелиш и помагаш". Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 16 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Участието в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, която се осъществява с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ не е обвързано пряко или косвено с участие в игри, организирани от българския букмейкър.

„Еврофутбол“ има отговорно поведение към финансираните лица!


Сподели!