„Еврофутбол“ и ФРГИ подават ръка на млади спортисти до 28-годишна възраст

„Спортни таланти“ е съвместна програма между „Еврофутбол“ и ФРГИ. Тя цели да подкрепи млади спортни таланти да развиват уменията си и да реализират потенциала си в избраната от тях дисциплина. Всяка година програмата отпуска безвъзмездно финансиране на спортисти в индивидуален спорт. Средствата са за екипировка, тренировъчни лагери, състезания, възстановяване и други. Освен финансова, подкрепата за спортистите е и личностна. Програмата създава мотивираща среда за талантите, където да разгърнат своя потенциал – професионален и личностен.

През последните две години подкрепените таланти участват в интерактивни обучения по публично говорене. Благодарение на тях младите спортисти развиват умения за въздействащо представяне на своите постижения пред различни публики, както и увереност в собствените си възможности. Програмата осигурява публичност на постиженията на талантите в медийното пространство. Моралната подкрепа е допълнителен ефект за талантите – от една страна, защото имах хора и организации, които вярват в техните възможности, а от друга – могат да разчитат на подкрепа независимо от резултатите, които постигат.

Сътрудничеството между ФРГИ и „Еврофутбол“ по програма „Спортни таланти“ започва през 2012 г. В резултат компанията е дарила над 750 000 лева в подкрепа на 159 надежди на българския спорт.

След дългогодишната съвместна работа между  „Еврофутбол“ и ФРГИ резултатите не закъсняват – множество успехи в български, международни турнири и на олимпиади. Ето част от талантите на ФРГИ и „Еврофутбол“.

• Състезателката по бадминтон Мария Делчева спечели златен медал в отборния турнир за смесени състави на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес – Аржентина през октомври 2018;

• Щангистът Христо Христов извоюва сребърен олимпийски медал в категорията над 85 кг на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес – Аржентина през октомври 2018;

• Параолимпиецът Денислав Коджабашев, се нареди на 5-о място по тенис на маса (индивидуално) на Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Носител е и на сребърен медал на Световното първенство за хора с увреждания през 2018 г.

• Ивайло Иванов, състезател по джудо със 7-о място на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.;

• Владимир Далаклиев, състезател по таекуондо и първият българин, взел медал от световно първенство по таекуондо за мъже, трети на шампионата в Муджу (Корея) 2017 г.

*Участието в програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, която се осъществява с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ не е обвързано пряко или косвено с участие в игри, организирани от българския букмейкър.

„Еврофутбол“ има отговорно поведение към финансираните лица!


Сподели!