До 21 февруари, всеки спортист, отоварящ на условията на конкурса, може да кандидатства със свой проект по програма „Спортни таланти".

Българският букмейкър „Еврофутбол“ продължава своята традиционна подкрепа към родния спорт, като за пета поредна година организира програма „Спортни таланти“. Чрез нея компанията инвестира в развитието на следващите поколения спортисти на България. Програмата се реализира с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ).

„Спортни таланти“ е насочена към индивидуалните състезатели, разпределени в три възрастови групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години. В нея могат да участват и параолимпийци, както и атлети с увредено зрение и/или слух, като отново е предвидена специална квота за тях. Списъкът с допустимите спортове е над 70.

Чрез програма „Спортни таланти“, „Еврофутбол“ цели да подпомогне финансово надеждите на българския спорт, като осигурява средства за участия в състезания, за провеждане на тренировки, за екипировка, за  възстановяване и т. н.

Максималната сума, която се отпуска, е в размер до 5 000 лева. Важно условие е спортистите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите по проекта.

И тази година програмата стартира с общонационален конкурс. Той ще продължи от 20.01.2016 г. до 21.02.2016 г. Всеки спортист, отговарящ на условията, може да кандидатства със свой проект.

Очакваме да изпратите попълнени, приложените по-горе документи на електроенен адрес konkurs@wcif-bg.org  до 21.02.2016 г. 

Кандидатурите ще бъдат оценявани от Група на съветниците, в която са включени известни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.

Медийни партньори на инициативата са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

За своите четири издания на програма „Спортни таланти", „Еврофутбол“ е подкрепил 103 спортисти, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства са на стойност над 500 000 лева. Всичко това е пряко доказателство за спазването на ангажиментите към младите спортни таланти на България, които компанията пое преди години. Това прави програмата уникaлна по своя размер и продължителност за развитието на българския индивидуален спорт.

„Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш", стартирал през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери на обществения и личния живот.

 

Сподели!