Конкурсът е насочен към учители, които желаят да развиват умения като ментори на отбор по роботика.

Днес, 29 септември, стартира нов конкурс по програма „Роботика за България“.

Програмата подпомага:

  • учители, които имат желание да развиват своите умения като ментори на отбор по роботика
  • създаването на отбори по роботика в училищата по  концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League
  • развиването на умения сред учениците в областта на науката и технологиите и работата в екип чрез практически занимания.

 

Кой може да кандидатства?

В конкурса могат да се включат учители от цялата страна. Работи се в екип от двама учители, които преподават в едно и също училище. 

Защо да кандидатствате?

  • Получавате специализирано онлайн обучение;
  • Получавате 6-месечна онлайн подкрепа относно правилата на  състезанието First Lego League, конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom, събирането и анализ на информацията за изследователските проекти, както и обучение за работа в екип и менторство;
  • Получавате обoрудване за дейността на един отбор – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и  състезателнo поле.
  • Получавате възможност да участвате с отбора на финалния фестивал в София, при отлично представяне на междинните онлайн етапи.


 Как се кандидатства?

 Кандидатстването става чрез изпращане на попълнени:

  • формуляр за кандидатстване
  • декларация за съгласие и автобиографии на кандидатите за ментори
  • декларация за съгласие от Директора на училището


 Документите се изпращат на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 29 октомври 2016 г.

Одобрените кандидати ще бъдат обявени на сайта на ФРГИ на 11 ноември 2016 г. Необходимите документи за кандидатстване ще намерите в документите към обявата.

Повече за програмата:

Програма „Роботика за България“ стартира през учебната 2015-2016 г. с общо 17 менторски екипа от по двама учители, които създадоха отбори по роботика. Всички 34 ментори участваха в различни обучения и инициативи относно конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom. Учебната година приключи с фестивал, където над 130 ученици от цялата страна представиха създадените от тях роботи и успяха да усетят духа на международното състезание под формата на FIRST LEGO League. През новата учебна година участието си в програмата продължават 15 отбора.

„Роботика за България“ е създадена по идея и инициатива на SAP Labs България и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

 

 

Сподели!