Подпомага учители да създават отбори по роботика в училищата, където преподават.  

Програма „Роботика за България“ подкрепи 17 менторски екипа от по двама учители да създадат отбори по роботика в училищата, където преподават.

Отборите са съставени от ученици на възраст 10 и 16 години, като всеки един отбор работи за изпълняването на социално значими мисии с роботи, създадени от неговите членове.

Програмата осигури обoрудване за дейността на всеки отбор  – комплект Lego с програмируем модул Mindstorm educations 45544 и състезателнo поле. Всички 34 ментори участват в различни обучения за менторство и работа в екип и получават виртуална подкрепа по въпросите за конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom.

Целта на програма „Роботика за България“ е да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип.

Конкурсът по програмата се реализира в рамките на два месеца: от август 2015 до октомври 2015, като в него се включиха 36 двойки учители.  От тях са подкрепени 17 менторски екипа в градовете: София (четири училища), Видин (две училища), Шумен (две училища), Силистра, Гоце Делчев, Панагюрище, Разград, Кърджали, Свищов, Лом, Русе и Орешене.

Програма „Роботика за България“ е по идея и инициатива на SAP Labs България и се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!